Cuma, Eylül 17, 2010

Tavuk Pişirme :)

Bahçemiz varken tavuğu teneke kebabı şeklinde pişirirdik.. İlk önce odunlardan ateş yakar, kor haline gelmelerini beklerdik.. Sonra tavuğu altında tabak gibi yeri olan şiş gibi bir demire geçirip yağlayıp, ayakta durur gibi toprağa dikerdik.. Üstüne bir teneke kapar, tenekenin etrafına korları yığardık.. Dışarıdaki korlar tenekeyi ıasıtıp tavuğun o şekilde pişmesini sağlardı.. Lezzeti anlatılamayacak kadar güzel olurdu.. Tchibonun yabancı sitelerini kurcalarken tavuk için bir tabak gördüm, aklıma bu yaptığımız teneke kebabı geldi.. hemen sizinle paylaşmak istedim :) İnşallah yakın zamanda Türkiyede de satışa sunulur :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder