Malzemeler:
2 elma
3 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
yarım paket margarin
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI:
2 çorba kaşığı kadar şekeri elmalar için ayırdıktan sonra şeker ve margarini mikserle çırpın.
Üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpmaya devam edin. Sütü,kabartma tozunu,vanilyayı, unu ve fındığı da ekleyin. Karışım sağlandıktan sonra yağladığınız tepsiye boşaltın. Elmaları soyun ve ortadan ikiye
kesip çekirdeklerini alın. İnce ince dilimleyip hafifçe kek hamurunun üzerine bastırarak dizin. Ayırdığınız şekeri ve tarçını elmaların üzerine serpiştirip fırına koyun. 180 derecede daha sonra fırının ısısını ayarlayarak
içi yumuşak kalmayacak şekilde pişirin.
Pişerken dahi mutfağı kaplayan kek ve tarçın kokusuna bayılacaksınız :)
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder