Cumartesi, Ekim 03, 2009

Balık Buğulama


Balığı hemen hemen herkes sever.. Fakat genelde ızgara ve kızartma olarak tercih edilir balık.. Izgara yapmanın zorluğu ve kızartmanın sağlığa etkilerini düşününce, buna birde bu seçeneklerle balık pişirirken çıkan kokudan komşuların rahatsız olması ve eve kokunun sinmesi gibi etkenleri de ekleyince pek tercih edilmeyen bir yemek halini almaya başladı.. Bütün bunları düşününce ve yemekteyiz programından aldığım ilham sonucu palamutları tepside yapmaya karar verdim.. Kulağıma pek hoş gelmese de denemekte fayda var diye düşünerek işe koyuldum.. Hemde 1 saatte salatayı dahil yapıp soframızı kurmuştum.. Palamutları iki gün önce alıp kızartmıştık ve kalanı dondurucuya atmıştım, evet inanmayacaksınız ama bu 1 saate balıkların çözülmeside dahil :)







İlk önce 2 tane soğanı alıp kalın kalın doğradık ve tepsinin tabanına yaydık.. Soğanlar tepsiye yapışmasın diye üzerlerine biraz yağ gezdirdik.. Daha sonra yarım demet kadar maydanozun yapraklarını koparıp soğanların üzerine serpiştirdik.. Üzerine halka halka doğranmış palamutları dizdik ve dilimlenmiş domates ile biberleri de koyduk..







Tepsinin her tarafına gelecek şekilde tuz serptik, gene aynı şekilde bir bardak sıcak suyu tepsinin üzerinde gezdirdik.. Birkaç dilim limonuda ekledik.. Son olarak değirmenden karabiber serptik ve doğru fırına.. Tepsinin alt kısmında soğanlar olduğu için fırını ayarlarken alta daha yakın koymanız daha iyi pişmelerini sağlayacaktır.. Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder